פופקורן בציפוי חמאת בוטנים
התחשק לי משהו לנשנש מול הטלוויזיה שיהיה חסית בריא. ישר חשבתי על פופקורן אבל להכין אותו סתם בלי כלום זה לא באמת טעים. החלטתי לשלב אותו עם חמאת בוטנים שהוספתי לה גם סירופ מייפל בשביל המתיקות.
מכיוון שאני נמנעת להשתמש בשמן רוב הזמן, את הפופקורן שלי אני מכינה בסיר נון-סטייק ללא שמן. להכין פופקורן זה מאוד פשוט. בסיר נון-סטייק מוסיפים תירס לפופקורן, מכסים את הסיר (רצוי במכסה שקוף בשביל לראות מה קורה) ומדליקים את האש. כעבור כמה דקות יתחילו להישמע פיצפוצים. אם המכסה של הסיר שקוף תוכלו לראות איך התירס הופך לפופקורן.
לקראת הסוף ישמעו פחות ופחות פצוצים והסיר יתמלא בהרבה פופקורן.
בשלב זה נכבה את האש וניתן לסיר להתקרר כמה דקות. שימו לב לא לפתוח מיד את המכסה שכן יכול להיות שעדיין כמה תירסים יחליטו לשנות צורה.
את הרוטב נכין מחמאת בוטנים וסירופ מייפל. במידה ואתם רוצים ציפוי יותר מתוק, תוסיפו יותר סירופ מייפל. אני הוספתי גם קמצוץ מלח להדגשת הטעם. אם חמאת הבוטנים סמיכה מידי, אפשר לחמם אותה במיקרו.
מערבבים את הרוטב עם הפופקורן ומגישים.
מכיוון שאני נמנעת להשתמש בשמן רוב הזמן, את הפופקורן שלי אני מכינה בסיר נון-סטייק ללא שמן. להכין פופקורן זה מאוד פשוט. בסיר נון-סטייק מוסיפים תירס לפופקורן, מכסים את הסיר (רצוי במכסה שקוף בשביל לראות מה קורה) ומדליקים את האש. כעבור כמה דקות יתחילו להישמע פיצפוצים. אם המכסה של הסיר שקוף תוכלו לראות איך התירס הופך לפופקורן.
לקראת הסוף ישמעו פחות ופחות פצוצים והסיר יתמלא בהרבה פופקורן.
בשלב זה נכבה את האש וניתן לסיר להתקרר כמה דקות. שימו לב לא לפתוח מיד את המכסה שכן יכול להיות שעדיין כמה תירסים יחליטו לשנות צורה.
את הרוטב נכין מחמאת בוטנים וסירופ מייפל. במידה ואתם רוצים ציפוי יותר מתוק, תוסיפו יותר סירופ מייפל. אני הוספתי גם קמצוץ מלח להדגשת הטעם. אם חמאת הבוטנים סמיכה מידי, אפשר לחמם אותה במיקרו.
מערבבים את הרוטב עם הפופקורן ומגישים.
מרכיבים: כוס תירס לפופקורן 1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית 3 כפיות סירופ מייפל קמצוץ מלח הוראות הכנה: מוסיפים את התירס למחבת נון-סטייק ומכסים את הסיר. נותנים לתירס להתחמם מספר דקות עד שהוא הופך לפופקורן. בנתיים מערבבים את החמאת בוטנים, סירופ מייפל והמלח ביחד. כשהפופקורן מוכן (אין יותר רעש של התפצצויות בסיר), מכבים את האש ונותנים לסיר להתקרר לפני שפותחים את המחסה. מערבבים את הרוטב ביחד עם הפופקורן. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה