כרובית בקארי ועדשים כתומות

נשאר לי קרם קוקוס במקרר ומה שאני בדרך כלל אוהבת להכין בכזה מצב של תבשיל עם קארי. המתכון המוצג פה הוא מאוד פשוט ומצריך מינימום מאמץ ואני אוהבת להגיש אותו עם אורז בצד ואפילו איטריות.

בהתחלה נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה, ככה אני יודעת שהכל התערבב כמו שצריך ולא נשארו לי גושים של הקארי. למי שאוהב חריף מוזמן להוסיף יותר קארי ממה שאני מציינת במתכון.

לאחר שהרוטב מוכן, שופכים אותו למחבת ומביאים לרתיחה. בשלב זה אני בנתיים חותכת את הירקות. לתבשיל זה אני אוהבת לחתוך את הירקות שלי בצורה גסה. אתם מוזמנים לחתוך לאיזה חתיכות שבא לכם. גם עם הירקות בתבשיל זה אפשר לשחק. אני בחרתי בכרובית, קישוא, בצל ופלפל כי זה מה שהיה לי בבית באותו היום.

כשהרוטב רותח, מכניסים את הירקות. את השום רק קילפתי, לא חתכתי אותו כלל כי ככה אני אוהבת את השום שלי וגם זה חוסך לי את זמן ההכנה.

הכנסתי את העדשים הכתומות - שימו לב שאני לא מכניסה כמות גדולה של עדשים כי אני עדיין רוצה שישאר לי נוזל. למי שאוהב פחות נוזל יכול להגדיל את כמות העדשים. הכנסתי גם פלפל אדום חריף יבש שיוסיף לי עוד טיפה חריפות בתבשיל, למי שאין לא חובה לשים או לחילופין אפשר לשים פלפל חריף טרי.

אחרי ששמנו את כל המרכיבים מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. במהלך הבישול אפשר לטעום את הרוטב ולתקן תיבול אם צריך. הכי פשוט והכי טעים שיש. אני הגשתי את המנה ביחד עם אורז פרא.

מתכון לכרובית בקארי ועדשים כתומות
מרכיבים: 
כף גדושה מחית קארי אדום
כוס קרם קוקוס
כוס עגבניות מרוסקות
רבע כוס עדשים כתומות
חצי ראש כרובית
פלפל
בצל
קישוא
5 שיני שום
כפית מלח
כפית קארי
רבע כפית זרעי כוסברה טחונים
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
פלפל אדום חריף יבש
כוס מים

הוראות הכנה:
חותכים את כל הירקות.
לרוטב, לערבב את מחית הקארי עם קרם קוקוס, מים, עגבניות מרוסקות ותבלינים.
מחממים מחבת נון-סטייק ושופכים לתוכה את הרוטב שערבבנו.
מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את הירקות, העדשים והפלפל היבש. 
מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

תגובות