נשנושי קוביות טופו
את הפוסט הראשון החלטתי לעשות על טופו, משהו שלפני כ-7 שנים כשטעמתי לראשונה לא אהבתי כלל ויותר גרוע, ממש התחשק לי להקיא ממנו. לקח לי יותר מ-3 שנים לתת ניסיון נוסף לחומר גלם הנהדר הזה והיום אני ממש מאוהבת בטופו וכמות הדברים שאפשר להכין ממנו.
היום לא היה לי יותר מידי זמן להכין משהו והייתי צריכה לצאת מהבית די מהר. פתחתי את המקרר וגיליתי שמחכה לי בלוק של טופו 300 גרם עם תאריך תפוקה לעוד 4 מים. מיד החלטתי להכין את המתכון הזריז שלי לטופו. בדרך כלל אני משקיעה בטופו שלי ומשרה אותו במרינדה וכמובן שאני אפרסם גם מתכונים כאלו, אבל היום לא היה לי זמן אז החלטתי להכין קוביות טופו כנשנוש לארוחת הערב.
מדובר במתכון קליל שלקח באזור ה-10 דקות. את הקוביות אפשר להגיש כנשנוש או עם תוספת כדוגמת אורז, תפוחי אדמה או לצד סלט.
אז מה שעושים זה חותכים את הטופו לקוביות בגודל שאתם אוהבים. אני אוהבת את קוביות הטופו שלי די שמנות אבל כמובן אפשר לחתוך אותם גם לקוביות יותר קטנות ממה שאני מדגימה.
במחבת נון-סטיק (אני מעדיפה כמה שפחות להשתמש בשמן אבל מי שרוצה לטגן בשמן מוזמן בהחלט להוסיף שמן למחבת), מניחים את הטופו ונותנים לו צריבה מכמה צדדים שונים. בתמונה מצד ימין זה אחרי צריבה רק בצד אחד. בתמונה מצד שמאל זה אחרי שצרבתי את הטופו כמעט מכל הצדדים ולפני שהוספתי את הרוטב.
לאחר מכן מוסיפים את הסויה, סירופ מייפל והתבלינים, מנמיכים את האש ומערבבים עד שהטופו מכוסה ברוטב. ניתן להוסיף איזה תבלינים שבאים לכם בטוב. אני השתמשתי בפלפל שחור ושום גבישי.
היום לא היה לי יותר מידי זמן להכין משהו והייתי צריכה לצאת מהבית די מהר. פתחתי את המקרר וגיליתי שמחכה לי בלוק של טופו 300 גרם עם תאריך תפוקה לעוד 4 מים. מיד החלטתי להכין את המתכון הזריז שלי לטופו. בדרך כלל אני משקיעה בטופו שלי ומשרה אותו במרינדה וכמובן שאני אפרסם גם מתכונים כאלו, אבל היום לא היה לי זמן אז החלטתי להכין קוביות טופו כנשנוש לארוחת הערב.
מדובר במתכון קליל שלקח באזור ה-10 דקות. את הקוביות אפשר להגיש כנשנוש או עם תוספת כדוגמת אורז, תפוחי אדמה או לצד סלט.
אז מה שעושים זה חותכים את הטופו לקוביות בגודל שאתם אוהבים. אני אוהבת את קוביות הטופו שלי די שמנות אבל כמובן אפשר לחתוך אותם גם לקוביות יותר קטנות ממה שאני מדגימה.
במחבת נון-סטיק (אני מעדיפה כמה שפחות להשתמש בשמן אבל מי שרוצה לטגן בשמן מוזמן בהחלט להוסיף שמן למחבת), מניחים את הטופו ונותנים לו צריבה מכמה צדדים שונים. בתמונה מצד ימין זה אחרי צריבה רק בצד אחד. בתמונה מצד שמאל זה אחרי שצרבתי את הטופו כמעט מכל הצדדים ולפני שהוספתי את הרוטב.
לאחר מכן מוסיפים את הסויה, סירופ מייפל והתבלינים, מנמיכים את האש ומערבבים עד שהטופו מכוסה ברוטב. ניתן להוסיף איזה תבלינים שבאים לכם בטוב. אני השתמשתי בפלפל שחור ושום גבישי.
300 גרם טופו כ-4 כפות סויה כף סירופ מייפל כרבע כפית פלפל שחור כרבע כפית שום גבישי הוראות הכנה: לחתוך את הטופו לקוביות. במחבת נון-סטיק לצרוב את רוב הצדדים של הקוביות. להנמיך את האש. להוסיף את הסויה, סירופ מייפל, פלפל שחור ושם גבישי. לערבב עד שהקוביות מצופות ברוטב. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה