קוסקוס בנוסח הודי
בדרך כלל שחושבים על קוסקוס הוא מגיע ביחד עם מרק לקוסקוס. לי לפעמים מתחשק לאכול את הקוסקוס כתבשיל בפני עצמו. בדיוק בשביל זה הכנתי את המתכון הזה שהוא בגדר ההכי פשוט שיש. הוא מהיר הכנה ודורש מינימום השקעה.
נתחיל בלהוסיף מים לסיר ונביא לרתיחה. כשהמים רותחים נוסיף את התבלינים, רסק העגבניות, תירס ואפונה נערבב ונביא שוב לרתיחה.
נבשל כמה דקות ונוסיף את הקוסוקוס. ברגע שהוספנו את הקוסוקוס, נערבב, נשים מכסה ונכבה את האש. ניתן לקוסקוס 5 דקות זמן מנוחה בסיר. לאחר מכן נפתח, נערבב את הקוסקוס וניתן לו עוד 5 דקות מנוחה. וזהו התבשיל מוכן.
נתחיל בלהוסיף מים לסיר ונביא לרתיחה. כשהמים רותחים נוסיף את התבלינים, רסק העגבניות, תירס ואפונה נערבב ונביא שוב לרתיחה.
נבשל כמה דקות ונוסיף את הקוסוקוס. ברגע שהוספנו את הקוסוקוס, נערבב, נשים מכסה ונכבה את האש. ניתן לקוסקוס 5 דקות זמן מנוחה בסיר. לאחר מכן נפתח, נערבב את הקוסקוס וניתן לו עוד 5 דקות מנוחה. וזהו התבשיל מוכן.
מרכיבים:
4 כוסות מים
2 כוסות קוסקוס כוס תירס ואפונה קפואים 100 גרם רסק עגבניות
כפית מלח
כף בצל יבש חצי כפית כורכום חצי כפית פפריקה רבע כפית פלפל שחור רבע כפית שום גבישי רבע כפית גראם מסאלה הוראות הכנה:
להוסיף את המים לסיר ולהביא לרתיחה.
כשהמים רותחים להוסיף את התבלינים רסק העגבניות, תירס ואפונה. להביא לרתיחה ולבשל כ-5 דקות. להוסיף את הקוסקוס ולערבב. לכסות במכסה את הסיר. לכבות את האש. ולתת לקוסקוס 5 דקות זמן מנוחה בסיר. לאחר 5 דקות, לפתוח את המכסה ולתת ערבוב לקוסקוס עם מזלג. לתת מנוחה לעוד 5 דקות עם מכסה סגור. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה