מרק מיסו בצנצנת
המרק מיסו הזה טבעוני, לא דורש שום בישול על גז ואפשר להכין את התערובת יום לפני. כשרוצים להתפנק עם מרק חם, מוזגים מים רותחים לצנצנת, מחכים כמה דקות ואוכלים ממש כמו מנה חמה רק בלי כל המרכיבים המסרטנים.
את תוכן הצנצנת נכניס בשכבות. השכבה התחתונה תהיה המשחת מיסו שאותה נערבב עם רוטב סויה ומים בקערה נפרדת ונמזוג לצנצנת. אפשר להתמש באיזה מיסו שאוהבים. לי אישית יש את הכהה בבית. אם אתם מעדיפים את הטעם של המיסו הבהיר אז לכו על זה.
מכיוון שאין כאן תהליך בישול על האש אנחנו נרצה להשתמש באיטריות אורז להכנה מהירה של דקה ברתיחה. למעשה ע"י שפיכה של מים רותחים על האיטריות אנחנו נבשל אותם חלקית ואז פעם הבאה שנוסיף את המים הרותחים כשהאיטריות כבר יהיו בצנצנת, הם יתבשלו לחלוטין. אפשר גם להשתמש באיטריות אורז אחרות עם זמן בישול יותר ארוך אבל פה כבר צריך להפעיל את הגז לפני שמוסיפים את האיטריות לצנצנת.
משתמשים בחצי חבילה של איטריות האורז. מכניסים אותם לכלי זכוכית או סיר, שופכים עליהם מים רותחים. מוציאים כעבור דקה ומעבירים לצנצנת.
אחרי האיטריות נוסיף את אצת הנורי, אפשר לפורר אותם עם הידיים או לחתוך עם מספריים. את הגזר חתכתי עם קולפן בשביל לקבל רצועות דקות ואת הבצל הירוק חתכתי עם מספריים כך שבעצם לא השתמשתי בסכין וקרש חיתוך - עוד חיסכון במתכון.
סוגרים את הצנצנת ולוקחים לעבודה. כשרוצים לאכול שופכים מים רותחים. כעבור כ 5 דקות נותנים ערבוב ואוכלים בהנאה. ניתן להוסיף עוד ירקות לבחירתכם.
את תוכן הצנצנת נכניס בשכבות. השכבה התחתונה תהיה המשחת מיסו שאותה נערבב עם רוטב סויה ומים בקערה נפרדת ונמזוג לצנצנת. אפשר להתמש באיזה מיסו שאוהבים. לי אישית יש את הכהה בבית. אם אתם מעדיפים את הטעם של המיסו הבהיר אז לכו על זה.
מכיוון שאין כאן תהליך בישול על האש אנחנו נרצה להשתמש באיטריות אורז להכנה מהירה של דקה ברתיחה. למעשה ע"י שפיכה של מים רותחים על האיטריות אנחנו נבשל אותם חלקית ואז פעם הבאה שנוסיף את המים הרותחים כשהאיטריות כבר יהיו בצנצנת, הם יתבשלו לחלוטין. אפשר גם להשתמש באיטריות אורז אחרות עם זמן בישול יותר ארוך אבל פה כבר צריך להפעיל את הגז לפני שמוסיפים את האיטריות לצנצנת.
משתמשים בחצי חבילה של איטריות האורז. מכניסים אותם לכלי זכוכית או סיר, שופכים עליהם מים רותחים. מוציאים כעבור דקה ומעבירים לצנצנת.
אחרי האיטריות נוסיף את אצת הנורי, אפשר לפורר אותם עם הידיים או לחתוך עם מספריים. את הגזר חתכתי עם קולפן בשביל לקבל רצועות דקות ואת הבצל הירוק חתכתי עם מספריים כך שבעצם לא השתמשתי בסכין וקרש חיתוך - עוד חיסכון במתכון.
סוגרים את הצנצנת ולוקחים לעבודה. כשרוצים לאכול שופכים מים רותחים. כעבור כ 5 דקות נותנים ערבוב ואוכלים בהנאה. ניתן להוסיף עוד ירקות לבחירתכם.
מרכיבים:
1 כף מיסו כהה
1 כף רוטב סויה 3 כפות מים 150 גרם (חצי חבילה) מקלוני אורז המוכנים בבישול של דקה 1 אצת נורי 1 גזר קטן 4 גבעולים של בצל ירוק 3 כוסות מים רותחים למרק + מים רותחים להכנת מקלוני האורז.
הוראות הכנה:
משרים את מקלוני האורז במים רותחים לדקה ומסננים.
מערבבים את היטב את המיסו, סויה ו-3 כפות מים ושופכים לתוך הצנצנת. מוסיפים את השאר המרכיבים לצנצנת לפי הסדר: מקלוני האורז, אצת נורי, גזר ובצל ירוק. שופכים את המים הרותחים לצנצנת. סוגרים עם מכסה ומחכים 5 דקות. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה