נקניק שוקולד פרווה
נתחיל בלהכין את "הרוטב" שאותו אנחנו מערבבים עם הפתי בר. משתמשים ב-60 גרם של שוקולד מריר שזה 9 ריבועי שוקולד במידה והטבלה מחולקת ל-15 ריבועים שווים.
לסיר נוסיף מים ואת השוקולד שבור לחתיכות ונביא לרתיחה. ברגע שהמים רותחים מכבים את האש ומוסיפים קקאו וסילאן ומערבבים היטב. בשלב שהמים רותחים השוקולד נמס בלי בעיה.
את הפתי בר שברתי ישר בתוך החבילה שלו עם שימוש במערוך. יש לשים לב שלא נוצר פתח שממנו מתחילים לברוח הבסקווטים בזמן השבירה. אם זה קורה אפשר להעביר את הכל לשקית ולהמשיך עם תהליך השבירה.
גודל שבירי הביסקווטים קובע את הנראות והמרקם של נקניק השוקולד. אני פה הלכתי על חתיכות יחסית גדולות אבל אם אתם בוחרים לרסק לחתיכות יותר קטנות תוכלו גם להכין מהתערבות כדורי שוקולד.
לקערה אני מוסיפה את הפתי בר, האגוזי מלך (שאותם גם ריסקתי קלות) והרוטב ומערבבים היטב.
את כל הגוש שנוצר אחר העירבוב מסדרים על נילון נצמד.
עוטפים משני הצדדים ומגלגלים לצורה של נקניק.
פותחים את הנילון הנצמד ומכסים את נקניק השוקולד בקוקוס. עוטפים חזרה ומכניסים למקרר לכמה שעות.
בתאבון!
מרכיבים:
60 גרם שוקולד מריר (כ-9 קוביות)
1 שרוול חבילת פתי בר (250 גרם) חופן אגוזי מלך 3 כפות אבקת קקאו 3 כפות סילאן חצי כוס מים קוקוס לציפוי
הוראות הכנה:
מרסקים את הפתי בר לחתיכות קטנות.
מרתיחים את המים בסיר ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד, קקאו וסילאן. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את הפתי בר ומערבבים היטב. מפזרים את התערובות על ניילון נצמד. עוטפים עם הניילון הנצמד ומגלגלים לקבלת צורת נקניק. פותחים את הניילון הנצמד ומפזרים קוקוס על כל הצדדים. סוגרים את נקניק השוקולד עם הניילון ומכניסים למקרר לשעה - עד שהנקניק שוקולד מתקשה. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה