קרפ טבעוני מקמח מלא במילוי פירות יער וקוקוס

בוקר יום שבת גשום תמיד מרגיש לי כמו זמן מעולה לאיזה אוכל מתוק ומנחם. לפני שנים הכנתי קרפ טבעוני וכתבתי לי בצד את המתכון. היום פתחתי את המתכון הזה ועלה לי הרעיון של לשלב את הקרפ במילוי תערובת מתוקה של חמאת בוטנים, קוקוס, סירופ מייפל ופירות יער. האינדקציה הכי טובה אם זה טעים או לא זה החבר והוא בהחלט זלל את זה בהנאה. כמובן שמדובר במתכון מאוד פשוט עם מינימום מאמץ. הכמות במתכון מספיקה ל-7 קרפים.

להכין את הקרפ זה נורא פשוט. מערבבים את כל מרכיבי הקרפ בקערה היטב.
מכיוון שרוב הפעמים אין לי בבית שום חלב צמחי, ספציפית למתכון זה אני מעבירה בבלנדר כוס וצי של מים ביחד עם 3 כפות של שבבי קוקוס למשך כ-40 שניות. לאחר מכן מעבירה את הכל דרך המסננת ישר לקערה.
 מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן). כשהמחבת חמה שופכים כ-3 כפות מהבלילה מפזרים בצורה כמה שיותר שווה מסביב למחבת. יש את המחבתות המיוחדות האלו שגם מגיעות עם ציוד מיוחד כזה שיש בגירסה היותר גדולה בכל מיני דוכנים שמכינים לך את הקרפ. לי אין את זה בבית ואני גם לא רואה שום סיבה להשקיע בזה. השתמשתי במחבת נון-סטייק שטוחה ובשביל לפזר את הקרפ השתמשתי בכף עץ שטוחה. מטגנים כל צד של הקרפ עד 2 דקות על אש בינונית נמוכה.

למילוי, מכניסים תחילה את פירות היער הקפואים למיקרו ל-30 שניות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.

מפזרים את המילוי בצורה אחידה במרכז הקרפ בצד שנראה פחות טוב ומגלגלים.

מסדרים על צלחת הגשה את הכמות שמתחשק לנו לזלול ומוזגים עוד סירופ מייפל ופירות יער מעל.
בתאבון.

מתכון לקרפ טבעוני מקמח מלא במילוי פירות יער וקוקוס
מרכיבים לקרפ: 
כוס וחצי קמח מלא
כוס וחצי חלב צמחי
3 כפות סוכר
כף שמן זית
כפית אבקת אפיה

מרכיבים למילוי: 
כוס פירות יער קפואים
כוס שבבי קוקוס
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות סירופ מייפל

הוראות הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקרפ היטב בקערה.
מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן).
כשהמחבת חמה שופכים כ-3 כפות מהבלילה ומפזרים בצורה כמה שיותר שווה מסביב.
מטגנים כל צד של הקרפ עד 2 דקות.
למילוי, מכניסים תחילה את פירות היער הקפואים למיקרו ל-30 שניות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.
מפזרים את המילוי בצורה אחידה במרכז הקרפ בצד שנראה פחות טוב ומגלגלים.

תגובות