מרק עדשים ירוקות

מאז שיש לי בבית סיר לחץ, אין שבוע שעובר בלי שאני משתמשת בו. כשקיבלתי אותו הייתי בטוחה שאני אמצא הרבה מדריכים בסגנון של להכניס הכל לסיר, לסגור, לשים מצב, לחכות והאוכל מוכן. אך מה שפועל מצאתי זה מתכונים שיש בהם הרבה יותר מסתם לזרוק הכל לסיר ולחכות. עם הזמן פיתחתי כאלו מתכונים בעצמי. כשהכי מתחשק מרק מפנק אבל אין יותר מידי כוח להכין אותו - זו הדרך הכי מהירה. אל תדאגו גם למי שאין סיר לחץ יכול לכין את המרק במינימום צעדים השוני הוא כמובן הזמן הכנה. בסיר לחץ לקח לי 20 דקות בישול, על האש אני ממליצה לבשל כ-40 דקות. כמובן שזה תלוי בגודל הירקות שחותכים. מכיוון שזה מרק שנעשה מעצלנות ועייפות חתכתי את הירקות גס. אפשר לראות את החתיכות העבות בצילומים. זה עיניין של העדפה אישית בלבד.

השתמשתי בכוס וחצי של עדשים ירוקות שהשרתי כמעט יומיים. אני ממליצה להשרות אבל גם ללא השרייה אפשר להכין את המרק. העדשים זה בין הקטניות המהירות להכנה גם ללא השרייה קודם. זרקתי את כל שאר המרכיבים לסיר לחץ, הוספתי מים עד כ-2 ס"מ מעבר לכיסוי הירקות והפעלתי על מצב מרק (שזה חום של 150 מעלות) למשך 20 דקות.
בסיר רגיל עושים את אותו דבר רק שאחרי הרתיחה מבשלים כ-40 דקות או עד שהירקות ועדשים נהיים רכים.

מתכון למרק עדשים ירוקות
מרכיבים: 
1/2 1 כוסות עדשים ירוקות יבשות (רצוי מושרות לפחות ל-8 שעות)
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
1 בצל
1 קישוא
1 לפת
1 קולורבי
3 כפות גדושות רסק עגבניות
כף שמרי בירה
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית כמון
מים

הוראות הכנה:
מוסיפים את כל המרכיבים לסיר וממלאים מים עד כ-2 ס"מ מעל גובה כיסוי הירקות.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-40 דקות או עד שהירקות ועדשים נהיים רכים.

הערות:
בסיר לחץ להפעיל על חום של 150 מעלות למשך 20 דקות.

תגובות