סלט כרוב

בארוחת יום שישי הייתה על השולחן קערה עם סלט כרוב. איך שטעמתי, מצאתי את עצמי לא מפסיקה לאכול מהסלט. תמיד יש לי כרוב בבית אבל אני אף פעם לא יודעת מה לעשות איתו ופתאום הסלט הזה הייתה התשובה לשאלה. המתכון לסלט כרוב זה הוא בהשראת הסלט המדהים שאכלתי ביום שישי עם קצת שינויים בשביל להוריד את כמות השמן ובלי להשתמש בסוכר.

שוטפים את הכרוב וחותכים אותו איך שבא לכם. חתיכות קטנות, גדולות, ארוכות או ריבועים זה לא משנה. מעבירים את הכרוב לקערה.

מערבבים את החומץ תפוחים, רוטב סויה, סירופ מייפל ושמן שומשום ביחד ושופכים לקערה. מערבבים היטב את הרוטב עם הכרוב. בגדול פה צריך לתת לכרוב לנוח איזה שעתיים ביחד עם הרוטב. אני הייתי חסרת סבלנות וישר התחלתי לזלול את הסלט והאמת שגם בלי לחכות זה טעים אבל עדיין להטמעת הטעם בכרוב רצוי לתת לו זמן מנוחה עם הרוטב.
לתוספת הקרנצ'יות קולים במחבת את הצנוברים ביחד עם שומשום עד שהם מקבלים צבע שחום.

אם אין צנוברים אפשר להמיר לאגוזי מלך או לשקדים. אפשר לוותר על השומשום אבל בעיני זה מוסיף עוד מרקם מעניין לסלט. את מה שקלינו נוסיף לסלט לפני שנגיש אותו לשולחן.

מתכון לסלט כרוב
מרכיבים: 
1 כרוב בינוני
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית שמן שומשום
1/2 כוס צנוברים
1/4 כוס שומשום

הוראות הכנה:
לרוטב, מערבבים את החומץ תפוחים, סויה, מייפל ושמן שומשום ביחד.
חותכים את הכרוב, מעבירים לקערה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומשהים לשעתיים לפחות.
מחממים מחבת וקולים את הצנברים והשומשום. מוסיפים לסלט לפני ההגשה.

תגובות