פסטה ארביאטה
קרה לי יותר מידי פעמים, הלכתי למסעדה והזמנתי פסטה - והמנה פשוט לא הייתה טובה וכל פעם שזה קרה אמרתי לעצמי שלמה אני בכלל מזמינה, הרי להכין פסטה בבית זה קלי קלות והרבה יותר טעים ובריא ממה שמגישים במסעדה. המתכון הזה זה הוכחה מושלמת לזה שמנת פסטה מעולה אפשר לסיים להכין ב-15 דקות.
הוצאתי את כל המרכיבים מראש כך שגם צילמתי בדיוק במה השתמשתי במתכון שזה 7 מרכיבים בסיסיים שכנראה לכולם יש בבית.
את הפסטה והרוטב מכינים במקביל. ממלאים סיר במים, שמים על האש ומביאים לרתיחה. בנתיים מעבירים לבלנדר את העגבניות מהקופסאת שימורים כולל המיץ ו-2 כפות של רסק עגבניות. מפעילים את הבלנדר ל-10 שניות לקבלת מרקם חלק.
חותכים את שיני השום. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ואת שיני השום. מדליקים את האש ומחכים עד שהשום מתחיל להפיץ ריח בכל במטבח - זה קורה כשהשמן מספיק חם ומתחיל לטגן את השום.
מוסיפים חצי כפית של צ'ילי גרוס או לפי טעמכם האישי. נותנים עוד 10 שניות של ערבוב ומוסיפים את העגבניות.
בשלב זה המים של הפסטה כבר רתחו אצלי. אני הכנתי עם פסטה מחיטה מלאה שזמן ההכנה שלה זה 7 דקות.
לקראת סוף זמן בישול הפסטה הוספתי לרוטב מלח.
ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישר למחבת עם הרוטב. לא לסנן אותה מנוזלים אלא ישר לתפוס מהסיר ולהעביר למחבת (אין לי תופסן מיוחד אז השתמשתי ב-2 מזלגות לצורך ההעברה למחבת). מערבבים הכל ומגישים לשולחן.
אני פיזרתי "פרמזן" טבעוני שאני מכינה ונמצא אצלי קבוע במקפיא.
הוצאתי את כל המרכיבים מראש כך שגם צילמתי בדיוק במה השתמשתי במתכון שזה 7 מרכיבים בסיסיים שכנראה לכולם יש בבית.
חותכים את שיני השום. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ואת שיני השום. מדליקים את האש ומחכים עד שהשום מתחיל להפיץ ריח בכל במטבח - זה קורה כשהשמן מספיק חם ומתחיל לטגן את השום.
מוסיפים חצי כפית של צ'ילי גרוס או לפי טעמכם האישי. נותנים עוד 10 שניות של ערבוב ומוסיפים את העגבניות.
בשלב זה המים של הפסטה כבר רתחו אצלי. אני הכנתי עם פסטה מחיטה מלאה שזמן ההכנה שלה זה 7 דקות.
לקראת סוף זמן בישול הפסטה הוספתי לרוטב מלח.
ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישר למחבת עם הרוטב. לא לסנן אותה מנוזלים אלא ישר לתפוס מהסיר ולהעביר למחבת (אין לי תופסן מיוחד אז השתמשתי ב-2 מזלגות לצורך ההעברה למחבת). מערבבים הכל ומגישים לשולחן.
אני פיזרתי "פרמזן" טבעוני שאני מכינה ונמצא אצלי קבוע במקפיא.
מרכיבים:
פחית שימורים של עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
בין 2 ל-4 שיני שום גדולות
חבילת ספגטי 500 גרם
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כפית צ'ילי גרוס או לפי הטעם
הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
לרוטב, טוחנים כ-10 שניות את העגבניות כולל המיץ יחד עם רסק העגבניות. חותכים שום ומוסיפים אותו למחבת ביחד עם שמן זית. מדליקים את האש ומטגנים את השום כ-20 שניות. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומטגנים עוד 10 שניות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים כ-8 דקות. לבסוף מוסיפים מלח ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה מערבבים היטב ומכבים את האש. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה