פירה תפוחי אדמה עם בצל וערמונים
את המתכון הזה הכנתי ללא שימוש בשמן כי אני אישית מנסה שלא לצרוך שמן בצורתו הבקבוקית. כמובן שזה לא חובה ואפשר להשתמש בשמן במתכון אני גם אציין איפה. המתכון הזה פשוט ונחמד. הוא אומנם דורש קצת יותר מ-2 שלבים אבל הכל נשאר בגדר הקל.
פחות או יותר המרכיבים שצריך לפירה מסוכמים בתמונה. על הבצל אפשר לוותר אם ממש לא מתחשק להתעסק עם החלק הזה.
אז התחלתי עם תפוחי האדמה. הכנסתי אותם לסיר עם הקליפה. אני הכנתי בסיר לחץ כך שזה יצא לי 20 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה. בסיר רגיל זה יכול לקחת באזור ה-30-40 דקות תלוי בגודל תפוחי האדמה. מאוד קל לבדוק שהם רכים. מכניסים סכין לאמצע, תפוח אדמה צריך להחליק מהסכין אבל גם בתחושה שמכניסים את הסכין אפשר להרגיש אם היא נכנסת חלק או שהתפוח האדמה עדיין לא בושל עד הסוף.
הקליפה מתקלפת בקלות אחרי בישול תפוחי האדמה. מוציאים אותם מהסיר, נותנים להם קצת זמן התקררות ואז מקלפים ומועכים עם מועך או מזלג. אני כן ממליצה לבשל עם הקליפה כי היא נותנת עוד טעם למי הבישול שאנחנו משתמשים בהם אחרי זה.
את הערמונים מכניסים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת פרורים. אני אישית אוהבת שיש לי מרקם לא חלק בפירה אז בכוונה השארתי גם חתיכות יותר גדולות. למי שאוהב מרקם חלק לגמרה יכול להוסיף לבלנדר גם את מי בישול של תפוח האדמה.
לבסוף מטגנים את הבצל. זה לא בדיוק נחשב טיגון כי אני לא השתמשתי בשמן אבל הבנתם את הרעיון. ללא שימוש בשמן יש להשתמש במחבת נון-סטיק. מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. הסוד פה הוא לתת להם זמן טיגון ולא למהר להוריד אותם מהאש.
לתפוחי האדמה המועכים מוסיפים את הבצל המטוגן, ערמונים, מי בישול ומלח ופלפל. את המלח להוסיף בהדרגה, לערבב ולטעום. אפשר גם להוסיף שמן זית לפירה למי שרוצה.
אני הוספתי גם צנוברים קלויים ובצל מטוגן מעל הפירה לקישוט.
פחות או יותר המרכיבים שצריך לפירה מסוכמים בתמונה. על הבצל אפשר לוותר אם ממש לא מתחשק להתעסק עם החלק הזה.
אז התחלתי עם תפוחי האדמה. הכנסתי אותם לסיר עם הקליפה. אני הכנתי בסיר לחץ כך שזה יצא לי 20 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה. בסיר רגיל זה יכול לקחת באזור ה-30-40 דקות תלוי בגודל תפוחי האדמה. מאוד קל לבדוק שהם רכים. מכניסים סכין לאמצע, תפוח אדמה צריך להחליק מהסכין אבל גם בתחושה שמכניסים את הסכין אפשר להרגיש אם היא נכנסת חלק או שהתפוח האדמה עדיין לא בושל עד הסוף.
הקליפה מתקלפת בקלות אחרי בישול תפוחי האדמה. מוציאים אותם מהסיר, נותנים להם קצת זמן התקררות ואז מקלפים ומועכים עם מועך או מזלג. אני כן ממליצה לבשל עם הקליפה כי היא נותנת עוד טעם למי הבישול שאנחנו משתמשים בהם אחרי זה.
את הערמונים מכניסים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת פרורים. אני אישית אוהבת שיש לי מרקם לא חלק בפירה אז בכוונה השארתי גם חתיכות יותר גדולות. למי שאוהב מרקם חלק לגמרה יכול להוסיף לבלנדר גם את מי בישול של תפוח האדמה.
לבסוף מטגנים את הבצל. זה לא בדיוק נחשב טיגון כי אני לא השתמשתי בשמן אבל הבנתם את הרעיון. ללא שימוש בשמן יש להשתמש במחבת נון-סטיק. מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. הסוד פה הוא לתת להם זמן טיגון ולא למהר להוריד אותם מהאש.
לתפוחי האדמה המועכים מוסיפים את הבצל המטוגן, ערמונים, מי בישול ומלח ופלפל. את המלח להוסיף בהדרגה, לערבב ולטעום. אפשר גם להוסיף שמן זית לפירה למי שרוצה.
אני הוספתי גם צנוברים קלויים ובצל מטוגן מעל הפירה לקישוט.
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה
1 בצל 200 גרם ערמונים קלופים וקלויים 1/4 כוס מי בישול של תפוח האדמה מלח ופלפל לפי הטעם הוראות הכנה:
לבשבל את תפוחי האדמה הסיר עד שהם רכים.
להעביר את תפוחי האדמה לקערה ולמעוך אותם עם מועך או מזלג. לבלדר, מוסיפים את הערמונים. מפעילים כחצי דקה עד שנוצרים פרורים. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבצל וערמונים לקערה עם התפוחי האדמה. מוסיפים את מי הבישול, מלח ופלפל ומערבבים. הערות: בסיר לחץ אפשר לבשל את תפוחי האדמה 20 דקות על חום של 150 מעלות. את טיגון הבצל אפשר לעשות עם שמן. ניתן להוסיף שמן זית לפירה. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה