חומוס

אני אישית לא קונה חומוס מבושל קפוא ולא משתמשת בחומוס מקופסאת שימורים הסיבה לכך היא שיש לי סיר לחץ שהופך את כל עיניין בישול החומוס לקל יותר. החלק הכי קשה בלבשל את החומוס בסיר לחץ הוא לנקות את סיר הלחץ לאחר מכן. אני כבר מראש מבשלת חבילה של קילו ומקפיאה.
בוא נתחיל מהתחלה, קודם כל צריך להשרות את החומוס לפחות ל-12 שעות. הוא כמעט מכפיל את גודלו וגם תהליך זה מקצר את זמן הבישול.
בשביל להעניק לחומוס קצת אקסטרה טעם אני מוסיפה שום ועלי דפנה כמו בתמונה. אפשר כמובן להוסיף עוד דברים או דברים אחרים כדוגמת עלי סלרי או פלפל חריף, הכל תלוי בטעם האישי.

בסיר לחץ אני ממלאה מים מעל החומוס ושמה על מצב תבשיל שזה חום של 150 מעלות למשך 30 דקות. למי שאין סיר לחץ מבשל את החומוס באותו העיקרון. ההבדל הוא משך זמן הבישול שמתארך משמעותית וגם לרגישים צריך לנקות את הקצף הצהוב שהחומוס יוצר. לזירוז זמן בישול אפשר להוסיף סודה לשתייה.
בהכנת החומוס עצמו אני מוסיפה גם את השום שבושל. הכנת החומוס מאוד פשוטה, סה"כ מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון ונותנים לו לרצוץ. ניתן גם להשתמש בבלנדר.

טיפים להכנת החומוס:
אם רוצים מרקם חלק מאוד-לאחר בישול החומוס להוריד את הקליפה של החומוס. אני אישית לא עושה את זה כי זה נראה לי כמו המון עבודה אבל זה בדיוק מה שמבדיל בין חומוס חלק לחומוס לא חלק. פתרון נוסף למרקם חלק הוא להשתמש בחומוס מהזן הסלדיים או הבולגרי שלהם יש קליפה דקה ואז לא צריך לקלף.
לתת למעבד מזון לעשות את שלו-תנו לו לרצוץ כמה דקות.
בעבודה עם טחינה מים קרים עושים פלאים-השתמשו במים כמה שיותר קרים להכנת החומוס.


מתכון לחומוס
מרכיבים: 
1/2 3 כוסות חומוס מבושל
1 כוס מים קרים
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם בינוני
1/2 1 כפית מלח או לפי הטעם

הוראות הכנה:
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון בין 3 ל-5 דקות.

תגובות