מאפינס שוקולד
המתכון הכי פשוט למאפינס טבעוני, הוא אומנם רחוק מלהיות בריא אבל אם אתם מחפשים קינוח פשוט וקל להכנה שיפתיעה בטעמו גם את הקהל הלא טבעוני, נכנסתם למתכון הנכון.
מדובר על מינימום זמן עבודה. את כל המצרכים מערבבים ביחד ומוזגים לתוך מגש עם שקעים למאפינס. מכיוון שאין כאן שימוש בביצים אפשר בכיף לטעום מהבלילה בשביל לוודא שהיא אכן מתוקה לטעמכם. במידה ויש לכם את התבנית הסטנדרטית (מלבן של 35X26 ס"מ עם 12 שקעים) הרי שלכל שקע נכנסת כף וחצי מהבלילה. אני בדרך כלל גם מוסיפה איזה הפתעה באמצע כמו ריבוע שוקולד. לא חייבים ואפשר בהחלט לדלג על השלב הזה. אפשר גם לשבור חפיסת שוקולד לחתיכות קטנות או להשתמש במטבעות שוקולד, לפזר מעל או להוסיף לתוך הבלילה.
לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מכניסים את התבנית למשך 20 דקות. כעבור 20 דקות מוציאים ובודקים שהקיסם יוצא נקי. שימו לב שיכול להיות שהתחתית תהיה עדיין לא אפוייה עד הסוף, בכזה מקרה אפשר להחזיר את המאפינס חזרה לתנור או להגיש אותם איך שהם, זה לא באמת פוגע בחוויה לפי דעתי.
בזכות המיץ לימון והסודה לשתייה המאפינס יתרוממו יפה למעלה. אפשר לאכול אותם קרים או חמים. אפשר גם לחמם אותם במיקרו אחרי שהם התקררו. וסוד קטן שיסדר לכם אחלה של עוגה לחברים: תכפילו את הכמויות, תעבירו את הבלילה לתבנית עוגה ואפו בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מדובר על מינימום זמן עבודה. את כל המצרכים מערבבים ביחד ומוזגים לתוך מגש עם שקעים למאפינס. מכיוון שאין כאן שימוש בביצים אפשר בכיף לטעום מהבלילה בשביל לוודא שהיא אכן מתוקה לטעמכם. במידה ויש לכם את התבנית הסטנדרטית (מלבן של 35X26 ס"מ עם 12 שקעים) הרי שלכל שקע נכנסת כף וחצי מהבלילה. אני בדרך כלל גם מוסיפה איזה הפתעה באמצע כמו ריבוע שוקולד. לא חייבים ואפשר בהחלט לדלג על השלב הזה. אפשר גם לשבור חפיסת שוקולד לחתיכות קטנות או להשתמש במטבעות שוקולד, לפזר מעל או להוסיף לתוך הבלילה.
לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מכניסים את התבנית למשך 20 דקות. כעבור 20 דקות מוציאים ובודקים שהקיסם יוצא נקי. שימו לב שיכול להיות שהתחתית תהיה עדיין לא אפוייה עד הסוף, בכזה מקרה אפשר להחזיר את המאפינס חזרה לתנור או להגיש אותם איך שהם, זה לא באמת פוגע בחוויה לפי דעתי.
בזכות המיץ לימון והסודה לשתייה המאפינס יתרוממו יפה למעלה. אפשר לאכול אותם קרים או חמים. אפשר גם לחמם אותם במיקרו אחרי שהם התקררו. וסוד קטן שיסדר לכם אחלה של עוגה לחברים: תכפילו את הכמויות, תעבירו את הבלילה לתבנית עוגה ואפו בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר 1 כוס מים 1/3 כוס שמן 1/4 כוס קקאו 1 כף מיץ לימון 1 כפית סודה לשתייה 12 קוביות שוקולד קמצוץ מלח הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לערבב את כל המרכיבים יחד.
למזוג את הבלילה לתוך מגש עם שקעים למאפינס.
להוסיף לכל שקע, קוביית שוקולד.
לאפות בתנור למשך 20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערות: הכמות מספיקה ל-12 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית.
אפשר לוותר על קוביות השוקולד.
|
תגובות
הוסף רשומת תגובה