פשטידת תפוחי אדמה ותירס טבעונית

שבועות עוד מעט בפתח ואין כמו להכין איזה פשטידה לכבוד החג. את הכנת פשטידה זו רצוי להתכנן מראש. אומנם כל הצעדים פה פשוטים ליישום, אבל כל צעד לוקח זמן כך שמדובר באזור השעתיים מרגע שמתחילים להכין עד שיש לנו פשיטידה מוכנה לאכילה. בעיני זה לגמרה שווה את הזמן כי אין כמו להתעורר בבוקר ולדעת שיש פשטידה טעימה במקרר לאכילה בכל שעות היום. אני אישית אוהבת את השילוב של תפוחי אדמה והתירס אבל כמובן שאפשר להחליף בירקות אחרים כדוגמת ברוקולי, קישוא, בצל, פטריות וכו'.

אז קודם כל מתחילים עם הקשיו אותם משרים במים לפחות לשעה. אפשר גם להשרות אותם יום לפני ההכנה.

את תפוחי האדמה צריך לבשל עד שהם נהיים רכים. אפשר לבשל תפוחי אדמה מראש וככה לחסוך את זמן הכנת תפוחי האדמה כשבאים להכין את הפשטידה. את תפוחי האדמה אנחנו נחתוך לריבועים, אין צורך שהם יהיו מושלמים והגודל תלוי בהעדפה האישית שלכם. כמובן שאם בישלנו את תפוחי האדמה בקליפתם (זה מה שאני מעדיפה לעשות כי הקליפה מוסיפה טעם) צריך קודם לקלף את הקליפה ורק לאחר מכן לחתוך לריבועים.

כשתפוחי האדמה מוכנים זה הזמן לחמם את התנור ל-180 מעלות. בנתיים, לבלנדר, נוסיף את הטופו, קשיו, שום, קונפלור, מיץ לימון, אבקת אפיה, מלח ופלפל ביחד עם חצי כוס מים. נטחן עד לקבלת משחה חלקה. לא אמורה להיות בעיה לבלנד לטחון את כל המרכיבים כי אנחנו מספקים מספיק נוזלים. אפשר בשלב זה גם להשתמש במעבד מזון במקום בבלנד.

את המשחה אנחנו מוסיפים לקערה ביחד עם תפוחי האדמה וכל שאר המרכיבים הרשומים במתכון ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים שמרי בירה לקישוט ואופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות. החלק העליו של הפשטידה צריך לקבל צבע זהוב כמו בתמונה.
לאחר שהפשיטדה מוכנה, רצוי לתת לה לפחות כחצי שעה להתקרר לפני שמתחילים לזלול.

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ותירס טבעונית
מרכיבים: 
300 גרם טופו
1 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס מים
1/2 1 כוסות תירס קפוא
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 שיני שום
1/3 כוס קמח לבן
1/4 כוס שמרי בירה + שמרי בירה לקישוט
2 כפות קונפלור
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כף מלח או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:
משרים את הקשיו לפחות לשעה.
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מקלפים (במידה ובושלו עם הקליפה) וחותכים לריבועים. מעבירים את תפוחי האדמה החתוכים לקערה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבלנדר, מוסיפים את הטופו, קשיו, שיני השום, קונפלור, מיץ לימון, אבקת אפיה, מלח ופלפל ביחד עם חצי כוס מים. טוחנים עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים את המשחה לקערה עם תפוחי האדמה.
מוסיפים את שאר המרכיבים, קמח, שמרי בירה ותירס ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית עוגה בקוטר של 24 ס"מ. מפזרים מעל שמרי בירה לקישוט ומעבירים לתנור למשך 40 דקות.
מוציאים את הפשטידה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפחות חצי שעה.

תגובות