שניצל תירס טבעוני

את המתכון הזה יצא לי להכין מספר די גדול של פעמים וזה תמיד מפתיעה אותי עד כמה השניצל תירס יוצא טעים ומזכיר את מה שבדרך כלל קונים קפוא בסופר. המתכון הזה לא דורש יותר מידי מרכיבים והוא יצא לי מוצלח גם עם חומוס מבושל וגם לא מבושל, עם תירס קפוא ועם תירס טרי כך שתכינו עם מה שנוח לכם. הכמות במתכון מספיקה ל-7 שניצלים בגודל בינוני.

ההכנה מעוד פשוטה ונעשת במעבד מזון. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון פרט לכוס תירס אחת שאותה נוסיף אחרי זה בשביל לקבל שניצל תירס עם גרגירי תירס שנראים לעין ובשביל להוסיף עיניין למרקם. נותנים למעבד מזון לרצוץ כדקה. אם רואים שהוא קצת מתקשה אפשר להוסיף מים בהדרגה.
מעבירים את העיסה שהתקבלה לנו לקערה ומוסיפים את כוס התירס.

מערבבים היטב את התירס עם העיסה.
לצלחת, שופכים מעט פרורי לחם על מנת שנוכל לכסות את השניצל בהם. לוקחים חלק מהעיסה ויוצרים ממנה צורה של שניצל. את השניצל מעבירים לצלחת פרורי הלחם ומכסים משני הצדדים. מעבירים למגש ששמנו עליו נייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 עד 25 דקות.


מתכון לשניצל תירס טבעוני
מרכיבים: 
5 כוסות תירס קפוא או טרי
1 כוס חומוס מושרה לפחות ל-12 שעות או מבושל
1/2 כוס פרורי לחם + פרורי לחם לציפוי השניצל
1/2 כוס קמח לבן או כוסמין
1 שן שום
1 כף שמרי בירה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כורכום
מעט בהרט

הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להעביר למעבד מזון 4 כוסות תירס ושאר המרכיבים ולטחון עד לקבלת עיסה דביקה.
להעביר את העיסה לקערה ולהוסיף את כוס גרגירי התירס הנותרים. לערבב היטב ידנית.
לקחת חלק מהעיסה וליצור ממנה צורה של שניצל. לכסות את השניצל משתי הצדדים בפרורי לחם ולהעביר למגש עם נייר אפייה.
לאפות למשך 20 עד 25 דקות.

הערות:
במידה וקשה למעבד מזון לעבד את העיסה, ניתן להוסיף עד 3 כפות מים על מנת להקל על עבודת מעבד המזון.
ניתן לוותר על השום ושמרי הבירה.

תגובות