סניקרס טבעוני

חטיף מתוק שבהחלט יספק את החשק לקינוח אחרי הארוחה. הוא איפשהו שם מזכיר את חטיף הסניקרס בטעמו אבל כמובן שהטעם לא זהה אחד לאחד. מדובר על חטיף טבעוני קל להכנה. למרות שיש פה שלוש שכבות שצריך להכין כמות הכלים מסתכמת למעבד מזון עבור שתי שכבות הראשונות, כלי להמיס בו את השוקולד ועוד תבנית לחטיף עצמו.

לתחתית, שזו השכבה הראשונה שנכין צריך קמח שיבולת שועל. למי שאין (כמוני) מספיק לטחון שיבולת שועל במעבד מזון עד שמתקבל לנו קמח שיבולת שועל. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים במעבד מזון עד שהכל מתגבש לשכבה אחת אחידה.

התבנית שהכי מתאימה מבחינת גודל לכמויות במתכון היא בגודל 18X13 ס"מ. כמובן אפשר להשתמש בכל גודל אחר אבל אני אישית ממליצה להיצמד כמה שיותר לאזור הגודל שציינתי.
את השכבה הראשונה מסדרים בצורה כמה שיותר אחידה בתבנית. מומלץ לשים בתחתית התבנית נייר אפייה שיוצא גם לצדדים בשביל להוציא את החטיף בקלות לאחר שהוא מוכן.

לשכבה שנייה שהיא ה"קרמל" מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שמקבלים עיסה דביקה. מפזרים בצורה אחידה מעל השכבה הראושנה. מעל זה מפזרים בוטנים ממולחים ומכניסים למקפיא למשך כשעתיים.

ממיסים את השוקולד עם חלב הסויה. הדרך הכי קלה לעשות זאת היא במיקרוגל. בערך כעבור דקה השוקולד נמס ורק נשאר לערבב אותו היטב.
מוציאים את התבנית מהקפיא ומכסים את החלק העליון בשוקולד שהמסנו. מחזירים חזרה למקפיא לעוד כשעתיים.
בסוף כל מה שנשאר לעשות הוא לשלוף את החטיף מהתבנית (פשוט למשוך משתי הקצוות של נייר האפייה), לחתוך לאיזה גדול שאתם רוצים ולאכול. מה שלא נאכל מחזירים חזרה למקפיא.

אם רוצים ליצור חטיף קצת יותר מרשים, במקום לשפוך את כל השוקולד כשכבה שלישית, קודם כל לחתוך את החטיף לרצועות ואז לכסות כל רצועה עם שוקולד מכל הצדדים. זה דרך שלוקחת יותר זמן וגם יותר מלכלכת ובזבזנית אבל התוצר הסופי יהיה עוד יותר דומה לחטיף הסניקרס.

מתכון לסניקרס טבעוני
שכבה ראשונה
1 כוס קמח שיבולת שועל
1/4 כוס חמאת בוטנים
4 כפות דבש/סירופ מייפל/סירופ אגבה

שכבה שנייה
10 תמרים
קמצוץ מלח
4 כפות מים
2 חופנים של בוטנים מומלחים

שכבה שלישית
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות חלב צמחי

הוראות הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים של השכבה הראשונה למעבד מזון ומפעילים עד שמקבלים גוש יחסית אחיד.
מעבירים את השכבה הראשונה לתבנית, מפזרים בצורה אחידה ומהדקים.
מכניסים את כל המרכיבים של השכבה השנייה למעבד מזון ומפעילים עד שמקבלים עיסה דביקה.
מפזרים את השכבה השנייה מעל השכבה הראשונה בצורה כמה שיותר אחידה.
מפזרים מעל השכבה השנייה את הבוטנים המומלחים ומכניסים למקפיא למשך בערך שעתיים.
ממיסים את השוקולד ביחד עם החלב הצמחי ומפזרים מעל השכבה השנייה.
מכניסים למקפיא לעוד שעתיים.
חותכים ונהנים.

תגובות