פנקייק טבעוני

תמיד שמתחשק לי פנקייק אני סוקרת את האינטרנט בניסיון למצוא מתכון קל ופשוט ואחרי גלישה בכמה דפים אני מתייאשת ומוותרת על הפנקייק. הפעם החלטתי לא רק לוותר אלא גם לעלות את המתכון. הבעיה העיקרית זה שאני אף פעם לא מחזיקה חלב צמחי בבית וזה מכיוון שרוב החלב שקונים היום בסופרים הוא מעובד ומוכנסים אליו חומרים נוספים חוץ מהאגוז/דגן ממנו הוא עשוי. כשצריך להשתמש בחלב צמחי אני לרוב מכינה לבד חלב שיבולת שועל. ההכנה מאוד פשוטה - מעבירים לבלנדר מים ושיבולת שועל וטוחנים כ-30 שניות. אחרי זה מעבירים דרך מסננת. למתכון זה נדרשת כוס אחת של חלב צמחי אז אני מעבירה בבלנד כוס של מים ביחד עם כמות של בערך רבע כוס שיבולת שעול. מסננת את החלב שיצא ישר לתוך קערת הערבוב.

להכין את הפנקייק עצמו מאוד קל וסה"כ מדובר על להכניס את כל מרכיבי הפנקייק לקערה ולערבב היטב. אפשר להשתמש במחבת נון-סטיק ללא שמן או כן לטגן עם שמן. מכיוון שבבלילה של הפנקייק יש כבר שמן אני מעדיפה להימנע מלהוסיף שמן למחבת.
הכמות הרשומה במתכון מספיקה להכנה של 3 פנקייקים גדולים כשאר כל פעם שמתי חצי כוס מהבלילה. בכיף אפשר גם להכין פנקייקים קטנים מהבלילה.
הגשתי את הפנקייקים עם סירופ מייפל ואוכמניות קפואות מעל. אפשר לפזר כל פרי אחר כדוגמת תותים או בננות.


מתכון לפנקייק טבעוני
מרכיבים:
1 כוס קמח חיטה לבן
1 כוס חלב צמחי
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח

הוראות הכנה:
לערבב את כל המצרכים יחד.
לחמם מחבת נון-סטיק. כשהמחבת חמה להוריד את האש לבינונית.
לשפוך מהבלילה למחבת ולהמתין עד שמתחילים להופיע  בועות על הפנקייק.
להפוך את הפנקייק לצד השני ולתת לו עוד 2 דקות על האש.


תגובות