קיש עגבניות טבעוני
לפני כמה שנים חשבתי שלהכין קיש זה משהו די מורכב ולא התקרבתי לסוג כזה של מתכונים כלל. היום אני יודעת שאומנם מדובר בקצת יותר עבודה מלזרוק הכל לסיר כמו שאני בדרך כלל אוהבת לעשות, אבל היא לא כזו מורכבת והתוצאה הסופית יוצאת מדהימה. מתכון זה הוא למעשה שני מתכונים שכן אני גם משתפת את המתכון שלי לממרח טופו בנוסח גבינה לבנה. ממרח שאפשר להשתמש בו כתחליף לגבינה לבנה איפה שרק רוצים.
מתחילים עם הבצק שבשביל להכין אותו מעבירים את כל המרכיבים שלו לקערה ולשים כמה דקות עד שמתקבל לנו בצק אחיד ונוח לעבודה. לפי דעתי אין צורך להשתמש במיקסר. צריך ממש דקה, שתיים של לישה עם הידיים עד המתקבל לנו הבצק לתחתית. מעבירים את הבצק למשטח ומרדדים עד שמקבלים עיגול שמכסה את תבנית הקיש. כמות הבצק מתאימה לכיסוי תבנית בקוטר של 24 ס"מ. לא נורא אם נוצר לכם עיגול לא אחיד. אחרי שמעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים מעט, גוזרים מסביב את השאריות. אם יש חלק שהבצק לא מכסה, אפשר למתוח אותו בעדינות בשביל שיכסה את החלק.
אחרי השעברנו והדקנו את הבצד לתבנית, לוקחים מזלג ומחוררים את התחתית, כך למעשה אנו מונעים מהבצק להתנפח ולעלות למעלה אלא להישאר כתחתית שטוחה. מכניסים את הבצק לתנור שחיממנו מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
להכנת המילוי נכנסים קודם את כל המרכיבים של ממרח הטופו בנוסח גבינה לבנה לבלנדר, נפעיל אותו עד שנקבל משחה חלקה. לקערה, נעביר את כל מרכיבי המילוי פרט לעגבניות. נערבב היטב, נכניס את העגבניות ונערבב שוב.
בשלב זה 10 הדקות של הבצק כבר היו אמורות לעבור והוא ממתין לנו יפה מחוץ לתנור. נעביר את המילוי לתבנית ונפזר בצורה אחידה.
החלק האחרון שנשאר לעשות הוא הקישוט של הקיש. נפזר את עיגולי העגבניות, במרווחים שנשארו נפזר את חצאי עגבניות השרי. הכמות המצויינת במתכון זה כמה עגבניות ועגבניות שרי לקח לי בשביל לקשט, כמובן שאם גודל העגבניות שונה אולי תצטרכו יותר/פחות עגבניות. למעשה אפשר לקשט רק עם עגבניות שרי או רק עם עגבניות רגילות, להשתמש בצבעים שונים של העגבניות או לחתוך בדרך שונה - יצרתיות זה שם המשחק. נפזר מעל העגבניות קצת שימרי בירה וארגנו יבש. את כל היופי הזה נכניס לתנור שכבר חומם ודולק, כי הכנו בו חלקית את הבצק, למשך 40 דקות. 10 דקות אחרונות על טורבו.
אחרי 40 דקות מוציאים את הקיש ונותנים לו להתקרר במינימום 40 דקות.
בתאבון.
מתחילים עם הבצק שבשביל להכין אותו מעבירים את כל המרכיבים שלו לקערה ולשים כמה דקות עד שמתקבל לנו בצק אחיד ונוח לעבודה. לפי דעתי אין צורך להשתמש במיקסר. צריך ממש דקה, שתיים של לישה עם הידיים עד המתקבל לנו הבצק לתחתית. מעבירים את הבצק למשטח ומרדדים עד שמקבלים עיגול שמכסה את תבנית הקיש. כמות הבצק מתאימה לכיסוי תבנית בקוטר של 24 ס"מ. לא נורא אם נוצר לכם עיגול לא אחיד. אחרי שמעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים מעט, גוזרים מסביב את השאריות. אם יש חלק שהבצק לא מכסה, אפשר למתוח אותו בעדינות בשביל שיכסה את החלק.
אחרי השעברנו והדקנו את הבצד לתבנית, לוקחים מזלג ומחוררים את התחתית, כך למעשה אנו מונעים מהבצק להתנפח ולעלות למעלה אלא להישאר כתחתית שטוחה. מכניסים את הבצק לתנור שחיממנו מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
להכנת המילוי נכנסים קודם את כל המרכיבים של ממרח הטופו בנוסח גבינה לבנה לבלנדר, נפעיל אותו עד שנקבל משחה חלקה. לקערה, נעביר את כל מרכיבי המילוי פרט לעגבניות. נערבב היטב, נכניס את העגבניות ונערבב שוב.
בשלב זה 10 הדקות של הבצק כבר היו אמורות לעבור והוא ממתין לנו יפה מחוץ לתנור. נעביר את המילוי לתבנית ונפזר בצורה אחידה.
החלק האחרון שנשאר לעשות הוא הקישוט של הקיש. נפזר את עיגולי העגבניות, במרווחים שנשארו נפזר את חצאי עגבניות השרי. הכמות המצויינת במתכון זה כמה עגבניות ועגבניות שרי לקח לי בשביל לקשט, כמובן שאם גודל העגבניות שונה אולי תצטרכו יותר/פחות עגבניות. למעשה אפשר לקשט רק עם עגבניות שרי או רק עם עגבניות רגילות, להשתמש בצבעים שונים של העגבניות או לחתוך בדרך שונה - יצרתיות זה שם המשחק. נפזר מעל העגבניות קצת שימרי בירה וארגנו יבש. את כל היופי הזה נכניס לתנור שכבר חומם ודולק, כי הכנו בו חלקית את הבצק, למשך 40 דקות. 10 דקות אחרונות על טורבו.
אחרי 40 דקות מוציאים את הקיש ונותנים לו להתקרר במינימום 40 דקות.
בתאבון.
בצק
1/2 כוס קמח חיטה מלא
1/2 כוס קמח חיטה לבן
1/8 כוס שמן זית
1/8 + 1/4 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית שום גבישי
ממרח טופו בנוסח גבינה לבנה
300 גרם טופו קשה
1/4 כוס מים
1/8 כוס שימרי בירה
1/2 לימון סחוט
1/2 כפית מלח
מילוי
ממרח טופו בנוסח גבינה לבנה
1/3 כוס קמח חיטה לבן
1/3 כוס שימרי בירה
1/2 כפית מלח
כפית אורגנו יבש
כפית שום גבישי
10 עלי בזיליקום חתוכים גס
10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
5 זיתים חתוכים
קישוט
4 עגבניות בינוניות פרוסות לעיגולים
3 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
שימרי בירה
אורגנו יבש
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
לערבב את כל המרכיבים בקערה. לרדד לעיגול המכסה את תבנית הקיש. להעביר את הבצק לתבנית, להדק מעט ולגזור את החלקים הבולטים. לחורר עם מזלג את התחתית ולהעביר לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 10 דקות. לממרח הטופו: לערבב את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת משחה חלקה. למילוי: לערבב את כל המרכיבים ולפזר בתבנית בצורה אחידה. לקישוט: לפזר את עיגולי העגבניות. מעליהם לפזר שימרי בירה ואורגנו יבש. להכניס לתנור למשך כ-40 דקות. 10 דקות אחרונות על טורבו. לתת לקיש להתקרר במינימום 40 דקות לפני ההגשה. הערות: המתכון מתאים לתבנית בקוטר של 24 ס"מ. ניתן לקנות מוכן סויה בסגנון גבינה לבנה ולוותר על הכנת ממרח הטופו בנוסח גבינה לבנה. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה