מרק בורשט טבעוני בסיר לחץ
אחד המרקים הזכורים לי עוד מתקופת הילדות. אמא הייתה מכינה אותו עם בשר וכשהפסקתי לאכול בשר אז היא עשתה התאמות והתחילה להכין אותו טבעוני. אני זוכרת שהטעם בין המרק הבשרי ומרק הטבעוני לא היה שונה יותר מידי והמרק נשאר עדיין טעים ממש כמו בגירסה הבשרית.
מעולם לא הכנתי מרק בורשט לבד עד אתמול, קניתי סלקים גדולים ויפים וחשבתי מה לעשות איתם. אז עלה לי הרעיון של לנסות להכין את המרק. הרמתי טלפון לאמא למתכון והבנתי כשהיא מכינה את זה היא שמה את הלב והנשמה במרק והוא מורכב מכמה צעדים כמו למשל לבשל את הסלק בנפרד. מכיוון שאני "עצלנית" מיד הבנתי שהצעדים שאמא עושה לא יעבדו פה. אני צריכה משהו מהיר וקל בסגנון לזרוק וללכת. אז הכנתי את הבורשט בסיר לחץ. המרכיבים לא שונים ממה שאמא בדרך כלל שמה אבל דרך ההכנה שונה לחלוטין. לא מדובר פה על מרק של אמא אלא על גירסה קלה שלי בסיר לחץ.
אז בדרך כלל אם המתכון אצלי כולל סיר לחץ אפשר להבין שמדובר על להכניס את כל המרכיבים, להפעיל את הסיר, לחכות שיסיים וזהו, האוכל מוכן. זה בערך מה שקורה גם במתכון הזה. מתחילים בלהכניס את כל הירקות לסיר לחץ ביחד עם 400 גרם של שימורי עגבניות - אפשר להחליף את השימורים בעגבניות טריות, למרקם רצוי להוריד להם את הקליפה. ממלאים מים עד כיסוי הירקות ומפעילים את הסיר ל-40 דקות.
אחרי שהסיר מסיים לעבוד והוצאנו את האדים, רק אז אנחנו מוסיפים את התיבול של המרק שמורכב מחומץ, לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מכיוון שהמרק בשלב זה רותח הרי שהכל מתערבב בלי בעיה ואנחנו יכולים לטעות ולתקן את התיבול במידת הצורך.
מעולם לא הכנתי מרק בורשט לבד עד אתמול, קניתי סלקים גדולים ויפים וחשבתי מה לעשות איתם. אז עלה לי הרעיון של לנסות להכין את המרק. הרמתי טלפון לאמא למתכון והבנתי כשהיא מכינה את זה היא שמה את הלב והנשמה במרק והוא מורכב מכמה צעדים כמו למשל לבשל את הסלק בנפרד. מכיוון שאני "עצלנית" מיד הבנתי שהצעדים שאמא עושה לא יעבדו פה. אני צריכה משהו מהיר וקל בסגנון לזרוק וללכת. אז הכנתי את הבורשט בסיר לחץ. המרכיבים לא שונים ממה שאמא בדרך כלל שמה אבל דרך ההכנה שונה לחלוטין. לא מדובר פה על מרק של אמא אלא על גירסה קלה שלי בסיר לחץ.
אז בדרך כלל אם המתכון אצלי כולל סיר לחץ אפשר להבין שמדובר על להכניס את כל המרכיבים, להפעיל את הסיר, לחכות שיסיים וזהו, האוכל מוכן. זה בערך מה שקורה גם במתכון הזה. מתחילים בלהכניס את כל הירקות לסיר לחץ ביחד עם 400 גרם של שימורי עגבניות - אפשר להחליף את השימורים בעגבניות טריות, למרקם רצוי להוריד להם את הקליפה. ממלאים מים עד כיסוי הירקות ומפעילים את הסיר ל-40 דקות.
אחרי שהסיר מסיים לעבוד והוצאנו את האדים, רק אז אנחנו מוסיפים את התיבול של המרק שמורכב מחומץ, לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מכיוון שהמרק בשלב זה רותח הרי שהכל מתערבב בלי בעיה ואנחנו יכולים לטעות ולתקן את התיבול במידת הצורך.
מרכיבים:
3 סלקים גדולים
2 גזרים חצי כרוב 4 תפוחי אדמה בצל 4 שיני שום קופסאת 400 גרם שימורי עגבניות מיץ מחצי לימון כף חומץ תפוחים כף סוכר 2 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור מים הוראות הכנה:
חותכים את כל הירקות ומעבירים לסיר.
מוסיפים את שימורי העגבניות. מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות. מפעילים את הסיר לחץ למשך 40 דקות במצב מרק (חום של 150 מעלות). לאחר הבישול בסיר לחץ מוסיפים את המיץ לימון, חומץ, סוכר, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה