טופו ברוטב סויה וסילאן

אני מאוד אוהבת את המתכון הזה. נתחיל עם זה שאין פה שום הכנה מוקדמת של הטופו כגון השרייה ברוטב, נמשיך עם העובדה שצריך פה מינימום כלים: מחבת, קערה וכף. מקבלים טופו טעים מושלם להגשה עם אורז, קינואה וכו' ואפילו בסלט שזה מה שאני בדרך כלל עושה איתו. כמובן שאפשר להגיש אותו ככוכב בפני עצמו על השולחן. מכיוון שהוא כל כך טעים ונאכל די מהר אני כבר מראש מכינה כמות של 600 גרם, אפשר להכפיל או לצמצם בהתאם.

טופו של קילו אפשר להשיג בניצת הדובדבן. אני חותכת ממנו 600 גרם. את ה-400 הנותרים אני שומרת למתכונים אחרים. הדרך הכי פשוטה לשמור טופו לאחר פתיחה ליום שלמחרת היא פשוט להכניס אותו לקופסא ולמלא במים עד כיסוי. את זה סוגרים ומכניסים למקרר. אם רוצים לשמור ליותר מיום אז פשוט לדאוג להחליף את המים כל יום.

ובחזרה למתכון, את גוש הטופו אני עוטפת עם מגבות נייר ולוחצת על מנת להוציא את הנוזלים.

לאחר מכן אני חותכת את הטופו לריבועים בגודל שמתחשק לי באותו היום.

מעבירה את כל הריבועים למחבת נון-סטייק שחוממה מראש על אש גבוה. אין פה צורך להשתמש בשמן. אם בכל זאת בא לכם להוסיף אז אפשר, יהרוס זה לא.
בנתיים שאני מחכה שהטופו ישחים מכל הצדדים, מערבבת בקערה את הסויה עם הסילאן. בשלב זה ממליצה לטעום לוודא שאתם אכן אוהבים את הטעם שמתקבל, צריך להיות איזון טוב בין מלוח למתוק והטעם שמתקבל תלוי באיזה סויה וסילאן השתמשתם - בכל חברה הטעם טיפה שונה.
טיפ לבחירת רוטב סויה: הרוטב לא צריך להכיל חומרים משמרים או צבעי מאכל. רוטב הסויה מופק מפולי סויה, מים, חיטה, ומלח. אין סיבה שהרוטב סויה שאתם קונים יכיל משהו מעבר.

כשכל ריבוע מטוגן מכל הצדדים או כמעט מטוגן מכל הצדדים כמובן שפה זה העדפה אישית שלכם ופקטור של זמן השקעה, מנמיכים את האש ושופכים את הרוטב, מתחילים לערבב את הריבועים ברוטב עד שכל הריבועים מכוסים מכל הצדדים.

ממשיכים לערבב עד שהרוטב מצטמצם. בשלב זה מוסיפים את שימרי הבירה. מפזרים אותם מעל ומערבבים.

שימרי הבירה ידבקו לריבועים בעת ערבוב ויקבלו את הצבע הכהה של הרוטב. הם כמעט ויהפכו להיות בלתי נראים אבל יורגשו בטעם ויוסיפו לטקסטורה.
אני הגשתי לשולחן עם שומשום מפוזר מעל הטופו לצורך קישוט.

מתכון לטופו ברוטב סויה וסילאן
מרכיבים:
600 גרם טופו
4 כפות סויה
3 כפות סילאן
4 כפות שימרי בירה

הוראות הכנה:
סוחטים את הטופו וחותכים לקוביות.
להכנת הרוטב, בקערה מערבבים את הסויה והסילאן.
מעבירים את קוביות הטופו למחבת נון-סטיק, על אש גבוה משחימים את הריבועים מכל הצדדים.
מעבירים את האש לנמוכה ושופכים את הרוטב. מערבבים עד שכל הריבועים מכוסים ברוטב.
נותנים לרוטב להצתמק ומפזרים שימרי בירה מעל הריבועים ומערבבים.


תגובות