לחמניות מקמח כוסמין מלא

לחמניות קלות להכנה ומשביעות בטירוף. נטרפו אצלי בבית תוך יומיים ואפילו אכלנו אותם עם ריבה ונהננו מכל ביס. אני בחרתי קצת לשחק עם הצורה ולעשות לחמניות אישית בצורת שבלול שפשוט תולשים עם הידיים מהתבנית. דווקא הצורה הזו הייתה מאוד קלה ליישום ולפי דעתי נותנת תוצאה מרשימה.

מתחילים עם הכנת הבצק. אני מאוד ממליצה להשתמש במיקסר אבל למי שאין אפשר ללוש גם בידיים. מעבירים את כל מרכיבי הבצק פרט למים לתוך המיקסר, מפעילים ושופכים בהדרגה את המים. כעבור כמה דקות צריך להתקבל לנו בצק אחיד ויפה כמו בתמונה.

מכסים את הכלי בו נמצא הבצק עם ניילון/מגבת או גם וגם שזה מה שאני אישית אוהבת לעשות. נותנים לו לתפוח כשעתיים. זמן התפיחה קשור לטמפרטורה, אז בימים חמים שעתיים בהחלט מספיק, בימים קרים צריך לתת יותר זמן. אפשר גם להעביר ללילה במקרר. המטרה היא שהבצק יכפיל את נפחו.
ככה הוא נראה אחרי בערך שעתיים של התפחה, הבצק התרחב בכלי.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, חותכים ל-8 חלקים כמה שיותר שווים וכל חלק מגלגלים עד שמתקבלת לנו צורה של גליל. לנסות לעשות את כל החלקים באותו אורך.

מגלגלים כל חלק לצורה של שבלול ומעבירים למגש. זה הזמן לסדר אותם יפה. הלחמניות תופחות אז כן לדאוג שיהיו מרווחים במגש. מכסים את התבנית בנילון נצמד/מגבת או גם וגם למשך 10 דקות בשביל שהלחמניות יתפחו שוב. בזמן זה כבר אפשר לחמם את התנור/הטוסטר אובן לחום של 190 מעלות.

בנתיים נכין את "הציפוי" שעשוי משמן זית, שום כתוש ופטרוזליה יבשה. אפשר לוותר על הפטרוזליה או על השום או להוסיף דברים אחרים כדוגמת שמיר או ציל'י. לצלוחית קטנה מעבירים את כל המרכיבים ומערבבים.

מורחים על הלחמניות שעברו התפחה שנייה ואפשר לראות שהם בהחלט יותר נפוחים ממה שהם היו כשרק שמנו אותם בתבנית.

מכניסים את התבנית לתנור או לטוסטר אובן למשך כחצי שעה. מוציאים ונותנים להתקרר לפני שמתחילים לזלול.


מתכון ללחמניות מקמח כוסמין מלא
בצק
600 גרם קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות מים חמימים
4 כפות שמן זית
כף שמרים יבשים
כף סוכר או דבש
כפית מלח
ציפוי 
1/8 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
רבע כפית פטרוזליה יבשה

הוראות הכנה:
להעביר למיקסר את כל מרכיבי הבצק פרט למים. להפעיל את המיקסר ולשפוך את המים בהדרגה.
לתת למיקסר לעבוד לפחות 5 דקות עד שמתקבל לנו בצק אחיד ויפה.
לכסות את הבצק ולתת לו לתפוח כשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
להעביר את הבצק למשטח עבודה, לחתוך ל-8 חלקים שווים וכל חלק לגלגל עד שמתקבלת לנו צורה של גליל.
לגלגל כל חלק לצורה של שבלול ולהעביר למגש.
לכסות את התבנית בנילון נצמד/מגבת למשך 10 דקות בשביל שהלחמניות יתפחו שוב.
לחמם תנור ל-190 מעלות.
לערבב את כל מרכיבי הציפוי בקערית. כשהלחמניות תפחו, למרוח כל לחמניה מעל עם השמן.
להכניס את התבנית לתנור או לטוסטר אובן למשך כחצי שעה.
לתת ללחמניות להתקרר לפני שאוכלים.

תגובות