פנקייק מלוח עם ירקות
ללא צורך בשמן ועם איזה ירקות שמתחשק אפשר להכין בקלות ובמהירות פנקייקים שמתאימים לכל שעה של היום. הם בעלי מרקם רך בתוספת ירקות שמוסיפים עוד טקסטורה וטעם לפנקייק. אפשר להגיש אותם עם רוטב כלשהו כדוגמת סויה או עם גבינה.
נתחיל בלחתוך איזה ירקות שמתחשק לנו. אני בחרתי בגזר, בצל, בצל ירוק, קישוא ופטריות.
לבלילה, פשוט מערבבים את כל מרכיבי הבלילה ביחד. מחממים מחבת נון סטייק או לחילופין מוסיפים שמן למחבת רגילה. מפזרים ירקות בתחתית ושופכים כמות מהבלילה מעל. מפזרים ירקות מעל ומטגנים מספר דקות עד שהחלק התחתון נהיה זהוב.
חוזרים על הפעולות עד שנגמרת הבלילה.
להגשה, אפשר לחתוך כל פנייק ל-4 או יותר חלקים.
נתחיל בלחתוך איזה ירקות שמתחשק לנו. אני בחרתי בגזר, בצל, בצל ירוק, קישוא ופטריות.
לבלילה, פשוט מערבבים את כל מרכיבי הבלילה ביחד. מחממים מחבת נון סטייק או לחילופין מוסיפים שמן למחבת רגילה. מפזרים ירקות בתחתית ושופכים כמות מהבלילה מעל. מפזרים ירקות מעל ומטגנים מספר דקות עד שהחלק התחתון נהיה זהוב.
חוזרים על הפעולות עד שנגמרת הבלילה.
להגשה, אפשר לחתוך כל פנייק ל-4 או יותר חלקים.
לבלילה
1/2 1 כוסות קמח חיטה לבן 4 כפות קמח תירס 4 כפות קונפלור 2 כפות שמרי בירה 2 כפיות מלח 3/4 1 כוסות מים
* לירקות
4 גבעולים של בצל ירוק חתוכים לחצאים
חצי בצל קטן חתוך לעיגולים חצי קישוא חתוך לעיגולים גזר חתוך לרצועות דקות 2 פטריות חתוכות הוראות הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הבלילה יחד בקערה.
מחממים מחבת נון סטייק או לחילופין מוסיפים שמן למחבת רגילה. מפזרים ירקות בתחתית ושופכים כמות מהבלילה מעל. מפזרים ירקות מעל ומטגנים מספר דקות עד שהחלק התחתון נהיה זהוב. הופכים את הפנייק לצד השני ומטגנים עד שהצד השני נהיה זהוב. הערות: הכמות מספיקה לשני פנקייקים במחבת עם קוטר של 24 ס"מ. * ניתן לבחור כל ירק אחר ולחתוך בכל צורה שמתחשק. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה