בראוניז עם בטטה
אידוי בטטה עושים עם מים אבל אפשר גם לבשל אותה. מה שאנחנו צריכים למתכון זה בטטה רכה שנמעכת בקלות. אליה נוסיף סילאן, חמאת בוטנים וקקאו ונערבב. לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב היטב. התערובת שמתקבלת יוצאת סמיכה.
אם אתם אוהבים בראוניז ממש מתוק או שהבטטה אינה כל כך מתוקה, אפשר להוסיף עוד שליש כוס של סילאן.
מעבירים את התערובת לתבנית. אני השתמשתי בתבנית בגודל 27x19 ס"מ ופרסתי נייר אפייה מתחת למניעת הדבקות. אפשר גם למרוח שמן.
לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכניס לתנור למשך 30 עד 35 דקות. בסוף התהליך אנו מצפים שהחלק העליון יהיה טיפה קשה. יש לתת לבראוניז להתקרר לפני ההגשה.
מרכיבים:
1 בטטה גדולה מאוד 1/3 כוס סילאן 1/3 כוס חמאת בוטנים 1/3 כוס קקאו * 1 כף שמן זרעי ענבים 2/3 כוסות קמח חיטה לבן 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כפית מלח אגוזי מלך לקישוט (אופציונלי) הוראות הכנה:
לקלף את הבטטה ולמעוך לפירה.
בקערה, להוסיף הבטטה המעוכה, סילאן, חמאת בוטנים, קקאו ולערבב. להוסיף את כל שאר המרכיבים פרט לאגוזים ולערבב. להעביר לתבנית מרובעת משומנת או עם נייר אפיה. לפזר את האגוזים מעל. לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהשכבה העליונה מתקשה. לתת לבראוניז להתקרר לפני ההגשה. הערות: * ניתן להשתמש בכל שמן ניטרלי אחר. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה