חלה מתוקה טבעונית

לא הרבה עבודה אבל עם קצת סובלנות מתקבלת חלה מדהימה, יפייפיה ביופיה, קרנצית מבחוץ, רכה בטירוף מפנים והכי חשוב טעימה. פשוט לבוא לקרועה אותה עם הידיים ולאכול. אצלי בבית חיסלנו אותה בפחות מיום (ואנחנו שני אנשים!). מתכון מוצלח וטעים.

מאוד ממליצה להשתמש במיקס ולא ללוש ידנית שכן הבצק דורש 10 דקות של לישה והמיקסר הופך את זה לפשוט ביותר. מתחילים בלהוסיף לקערת המיקסר את כל המרכיבים פרט למים ומערבבים היטב. הסילאן יצבע לנו את הקמח בטיפה חום וגם הבצק והחלה שמתקבלת בהמשך הם בצבע טיפה שחום.
מפעילים את המיקס על מהירות נמוכה, מוסיפים מים בהדרגה ונותנים למיקסר לעבוד כ-10 דקות. לאחר 10 דקות אמור להתקבל לנו בצק רך וחלק.
נפריד את הבצק מהקערה, ניצור ממנו עיגול ונשמן את הבצק מכל צדדיו בשמן, נחזיר לקערה, נכסה וניתן לבצק לנוח במשך שעתיים - הבצק צריך להכפיל את נפחו.
נוציא את האוויר מהבצק, נעביר למשטח עבודה ונחלק ל-3 חלקים. ניצור מכל חלק עיגול וניתן לעיגולים לנוח מכוסים במשך 15 דקות.
נרדד כל כדור לרצועה ונקלע צמה משלושת הרצועות. נעביר לתבנית אפיה עם נייר אפייה וניתן לחלה לנוח פעם אחרונה במשך 45 דקות.
בתום הזמן נחמם תנור ל-180 מעלות. נערבב סילאן ומים ונבריש את החלה. נפזר את השומשום מעל.
נכניס את החלה למשך 25-30 דקות עד שהחלה זהובה למעלה ובתחתית.


מתכון לחלה מתוקה טבעונית
לחלה:
500 גרם קמח חיטה לבן (3.5 כוסות)
1 כוס מים
* 4 כפות שמן זרעי ענבים
4 כפות סילאן
1 כף שמרים יבשים
3/4 כפית מלח
להברשה:
1 כף סילאן
1/2 כף מים
לעיטור:
שומשום

הוראות הכנה:
להוסיף לקערת המיקסר את כל המרכיבים פרט למים ולערבב היטב.
להפעיל את המיקס על מהירות נמוכה, להוסיף מים בהדרגה וללוש את הבצק במשך 10 דקות.
ליצור מהבצק כדור, לשמן את הבצק בשמן, להחזיר לקערה, לכסות ולתת לבצק לנוח במשך שעתיים.
להוציא אוויר לבצק, להעביר למשטח עבודה ולחלק ל-3 חלקים. ליצור מכל חלק עיגול ולתת לעיגולים לנוח מכוסים במשך 15 דקות.
מרדדים כל כדור לרצועה ולקולעים צמה משלושת הרצועות. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ונותנים לחלה לנוח במשך 45 דקות.
מערבבים סילאן ומים ומברשים את החלה. מפזרים מעל את השומשום.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את החלה למשך 25-30 דקות עד שהחלה זהובה כולל בתחתית.

הערות:
* ניתן להשתמש בכל שמן ניטרלי אחר.

תגובות