חביתת עדשים כתומות

באמת שאין יותר עצלנות מהמתכון הזה. כל צהריים שאין לי מה לאכול ואין לי זמן להשקיע אני מכינה את המתכון הזה. 
אני תמיד מחזיקה עדשים כתומות בבית. בעיני זה חומר גלם מעולה והוא נהפך אצלי למדהים אחרי שגיליתי כמה פשוט להכין ממנו קמח. אני משתמשת בלנדר של נינג'ה, הוא כל כך עוצמתי טוחן לי את כל העדשים לקמח בלי בעיה. גם עם מטחת תבלינים זה עובד ולמי שבאמת אין זמן אז פשוט ללכת ולקנות קמח עדשים כתומות בחנות.


מתחילים בלחמם מחבת נון-סטייק ובנתיים מערבבים את כל מרכיבי החביתה בקערה פרט לגבינה. הגבינה במתכון היא אופציונלית בלבד, בעיני היא משתלבת יפה אבל אפשר לוותר עליה או להחליף עם ירקות. בפעם האחרונה הכנתי את המתכון עם פסטרה טבעונית בטעם עוף שהשתלבה נהדר אז זו גם אופציה טובה למי שרוצה.
לאחר שערבנו את כל המרכיבים נשפוך את הבלילה למחבת החמה ונסובב תוך הטייה בשביל לפזר את הבלילה במחבת. ניקח את חתיכות הגבינה, נקרע לחתיכות ונפזר מעל. למי שרוצה להשקיע ככמובן יכול גם לחתוך את הגבינה לריבועים עם סכין.
אחרי שהתחתית מוכנה הופכים ונותנים לצד שהשני גם להטגן. וממש אחרי כמה דקות בודדות יש לנו חביתת עדשים כתומות במינימום מאמץ ואפילו ללא שמן. כמובן שאפשר לטגן עם שמן למי שרוצה.
הכמות במתכון היא לאחד בודד ואין בעיה להכפיל כמיות בשביל להכין לכל המשפחה. אני חילקתי את החביתה ל-8 חלקים ואכלתי עם קטשופ. אפשר בכיף להגיש אותה עם כל מתבל אחר או לאכול איך שהיא סתם ככה.

מתכון לחביתת עדשים כתומות
מרכיבים:
1/2כוס קמח עדשים כתומות
1 כף קמח תפוחי אדמה
3 כפות שימרי בירה
* 1/4 כפית מלח שחור או לפי הטעם
1/4 רבע כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/2 כפית שום גבישי
1/2 כוס מים
** 2 פרוסות גבינה צהובה (אופציונלי)

הוראות הכנה:
מתחילים בלחמם מחבת נון-סטייק ובנתיים מערבבים את כל מרכיבי החביתה בקערה פרט לגבינה.
נשפוך את הבלילה למחבת החמה ונסובב תוך הטייה בשביל לפזר את הבלילה במחבת.
ניקח את חתיכות הגבינה, נקרע לחתיכות ונפזר מעל.
נטגן את החביתה כמה דקות מכל צד עד שהיא משחימה.

הערות:
* ניתן להחליף למלח רגיל.
** אפשר גם להחליף בירקות, פסטרמה וכו'.

תגובות