עגבניות שרי כבושות
כחלק מעזרה לחקלאים קניתי ארגז עם 6 קופסאות של עגבניות שרי. אני מאוד אוהבת עגבניות אבל לכזאת כמות לא הייתי מוכנה. החלטתי להכין עגבניות כבושות. זה אוכל שזכור לי מהמטבח הרוסי. בילדותי יכולתי לזלול צנצנת שלמה.
אין כמויות מדוייקות במתכון שכן זה תלוי בגודל ובכמות הצנצנות שיש לכם, ולכן יש הסבר כללי שמתאים לכל כמות שרוצים. רצוי לבחור עגבניות כמה שיותר קשות למתכון זה.
אני השתמשתי בצנצנות זכוכית שהיה בהן סילאן שנגמר. לתוכן שפכתי מים רותחים בשביל עיקור.
ל-900 גרם צנצנת שמתי בין 3 ל-4 שיני שום, עלה דפנה אחד, 2 פלפל אנגלי, מעט שמיר וכמה עגבניות שרק הצלחתי לדחוס. לכל כוס מים מוסיפים כף חומץ וכפית מלח גס. אני מראש הכנתי 6 כוסות של מים עם 6 כפות של חומץ ו-6 כפיות של מלח וזה הספיק לי ל-4 צנצנות.
את הצנצנות המוכנות מחזיקים מחוץ למקרר במקום מואר אך ללא שמש ישירה. כעבור שבוע אפשר להעביר את הצנצנות למקרר וזה יכול להישמר במקרר כמספר חודשים.
אין כמויות מדוייקות במתכון שכן זה תלוי בגודל ובכמות הצנצנות שיש לכם, ולכן יש הסבר כללי שמתאים לכל כמות שרוצים. רצוי לבחור עגבניות כמה שיותר קשות למתכון זה.
אני השתמשתי בצנצנות זכוכית שהיה בהן סילאן שנגמר. לתוכן שפכתי מים רותחים בשביל עיקור.
ל-900 גרם צנצנת שמתי בין 3 ל-4 שיני שום, עלה דפנה אחד, 2 פלפל אנגלי, מעט שמיר וכמה עגבניות שרק הצלחתי לדחוס. לכל כוס מים מוסיפים כף חומץ וכפית מלח גס. אני מראש הכנתי 6 כוסות של מים עם 6 כפות של חומץ ו-6 כפיות של מלח וזה הספיק לי ל-4 צנצנות.
את הצנצנות המוכנות מחזיקים מחוץ למקרר במקום מואר אך ללא שמש ישירה. כעבור שבוע אפשר להעביר את הצנצנות למקרר וזה יכול להישמר במקרר כמספר חודשים.
מרכיבים:
עגבניות שרי שיני שום שמיר טרי פלפל אנגלי עלי דפנה מלח גס * חומץ תפוחים מים הוראות הכנה:
לתוך צנצנות זכוכית שופכים מים רותחים ומחכים 5 דקות לשם עיקור.
ממלאים את הצנצנת בעגבניות, שיני שום, שמיר, פלפל אנגלי ועלה דפנה. לכל כוס מים מוסיפים כף חומץ וכפית מלח גס. מערבבים ושופכים לצנצנת עד כיסוי. סוגרים את הצנצנת ומנערים מעט. שומרים מחוץ למקרר ללא שמש ישירה כשבוע. לאחר מכן מעבירים למקרר.
הערות:
* אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
|
תגובות
הוסף רשומת תגובה