פיצה

פיצה טבעונית שפשוט קל להכין. הבצק יוצא אוורירי וטעים עם רוטב שמכינים בסיר תוך דקה עבודה וכמה תוספות שרק רוצים. כמות השמן במתכון היא רק 3 כפות! הפיצה לא נוטפת שמן כמו הפיצות שמזמינים מבחוץ והטעם פשוט מדהים. מומלץ להכין.

מתחילים בלהכין את הבצק, לחיים קלים פשוט משתמשים במיקסר. מוסיפים את כל המצרכים של הבצק לקערת המיקסר פרט למים. מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים בהדרגה, כל פעם מוסיפים 1/3 כוס, סה"כ 4 פעמים. נותנים למיקסר לעבוד 5 דקות. בסיום מכסים את קערת המיקסר בניילון ונותנים לבצק לתפוח. אין צורך בלשמן את הבצק או להוסיף לו קמח.
לאחר תפיחה של חצי שעה הבצק שלנו יראה גדול יותר ויווצרו עליו בועות כמו בתמונה. שימו לב שבחורף יכול להיות שזמן התפיחה יהיה ארוך יותר, תלוי בטמפרטורת החדר.

בזמן שמחכים שהבצק יתפח אפשר להכין את הרוטב. מחממים מחבת ומוסיפים אליה את כל מרכיבים הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים בין 10 ל-15 דקות עם מכסה פתוח. מכבים את האש ויש לנו רוטב נהדר לפיצה. אגב, זהו גם רוטב נהדר לפסטה!

בנתיים אפשר גם לחתוך את כל התוספות שרוצים. במקרה הזה בחרתי בגבינה טבעונית (קניתי גבינה טבעונית פרוסה וחתכתי את הפרוסות לריבועים קטנים), בצל, עגבניות ופטריות. אם מתעצלים ואין כוח לחתוך תוספות אפשר להשתמש בגבינה מגורדת, תירס וטבעות זיתים.
כשהבצק, הרוטב והתוספות מוכנים אפשר להתחיל בהרכבת הפיצה.
כמות הבצק מספיקה ל-2 פיצות משפחתיות אבל אם אתם אוהבים בצק דק, הבצק יכול גם להספיק ל-3 פיצות, הכל תלוי בגודל ובעובי שאתם בוחרים לעשות. מכיוון שאנחנו 2 אנשים בבית אני מחלקת את הבצק ל-2 חתיכות שוות. הבצק גמיש ואלסטי ואפשר לרדד אותו אך ורק בעזרת הידיים. למי שלא בטוח איך עושים זאת אפשר להשתמש במערוך. מרדדים את הבצק לגודל הרצוי. את הקצוות מקפלים. אפשר גם לוותר על קיפול הקצוות ואז תהיה פיצה ללא שוליים. את האמצע מחוררים כמו בתמונה עם מזלג.

מפזרים את הרוטב, כמות הרוטב מספיקה ל-2 פיצות. מפזרים מעל איזה תוספות שרוצים. אני פיזרתי מעל גם שימרי בירה.

 מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות ומורידים את החום ל-200 מעלות. מפעילים מצב טורבו עד להשחמה (כ-15 עד 20 דקות).

מתכון לפיצה
בצק
400 קמח חיטה לבן
100 גרם קמח חיטה מלא
3 כפות שמן זית
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 + 1/3 כוסות מים

רוטב עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית שום גבישי
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית תיבול איטלקי / אורגנו

תוספות אופציונליות
גבינה
בצל
עגבניות
קישוא
תירס
פלפל
זיתים
שמרי בירה
פטריות

הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
להוסיף את כל המצרכים לקערת המיקסר פרט למים. להפעיל את המיקסר ולהוסיף מים בהדרגה.
לתת למיקסר ללוש את הבצק 5 דקות.
לכסות בניילון ולתת לבצק לתפוח כחצי שעה  עד הכפלת הנפח.

לרוטב:
להוסיף את כל מרכיבי הרוטב לסיר, להביא לרתיחה ולתת להתבשל כ-15 דקות על אש נמוכה.

הרכבה:
מחממים תנור ל-230 מעלות.
חותכים את הבצק לחצי. מוציאים כל חצי ומרדדים לגודל הרצוי.
מחוררים את הבצק ומקפלים את הקצוות.
מורחים חצי מכמות הרוטב שהוכן על כל פיצה.
מפזרים מעל גבינה ואת שאר התוספות שרוצים.
מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומכניסים את הפיצה למשך 15 עד 20 דקות עד להשחמה.

הערות:
הכמויות במתכון מספיקות ל-2 פיצות משפחתיות.

תגובות